Sådan starter du en webshop

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

I skrivende stund (19. marts) er vi hårdt ramt af corona og dette går især udover de lokale butikker. Derfor besluttede jeg mig for at få skrevet en guide som kan hjælpe den lokale butik med at få en webshop op at køre hurtigt i håb så de måske kan nå at få bare en smule omsætning hjem og hey en webshop var jo nok blandt overvejelserne adligevel så nu kan i bruge hjemmedagende fornuftigt 😀

Hvad og hvorfor Shopify?

Shopify er det man kalder et CMS det står egentligt for content management system. Men hvis man skulle skrive det på godt dansk så er CMS et system man bruger til at lave hjemmesider og Webshops. Shopify er et rigtigt godt et af dem. Jeg kunne sagtens starte den her blog ud med at skrive lav en shopify på under 3 timer meeen det ville være noget vovet at skrive, jeg vil vove at påstå jeg kan lave en meget simpel shop på under 3 timer. Men lad os få guidet jer godt igennem. Så tør jeg nemlig godt love at i har en webshop som i kan være stolt af før Corona er ovre. Formentligt er i klar til at tage imod ordre på maks 12 timer i kan dog ikke gøre det hele indenfor de samme 12 timer da i kommer til at skulle vente lidt på at Shopify godkender jer. Men skriv en kommentar om hvor lang tid det tog jer!

Obs: Få uberænset tid til opsætning istedet for 14 dage

Da jeg er shopify partner kan jeg oprette en development store til jer så bliver det nemmere for mig at hjælpe jer med små ting og i kan få lov til at bygge uden at bekymre jer om de 14 dage. Hvis i vælger denne løsning giver jeg også 30 minutters gratis hjælp. (det kunne f.eks være opsætning af betaling). Det koster ikke jer ekstra på noget tidspunkt men jeg får et lille kickback

Bestil development store

1. Oprette en konto

Først så skal i have oprettet en konto til jer selv der spørger de om email, adgangskode, butiksnavn. Du kan ikke senere hen lave butiksnavnet om men kunden kommer ikke rigtigt til at se det fordi vi tilføjer et domæne. Men lav den til noget der giver mening og ikke er alt for langt

Tell us a little about yourself

Mange af de kommende steps giver sig selv. Men hvis du har en lokal butik i forvejen så ville jeg foreslå at du vælger det som jeg har valgt i screenshottet det eneste du selv skal vælge er din nuværende omsætning der går jeg udfra de mener i måneden.

Add an address so you can get paid

Den her kan jeg ikke hjælpe jer så meget med, det eneste råd her er at i skal bruge den adresse i vil sende pakker fra og som i gerne vil have sendt retur til (formentligt jeres firma adresse). 

2. Opret dit første produkt

Tillykke du er nu klar til at begynde på din webshop.

Før vi opretter produkterne skal vi have lavet dine kategorier/collections. 

Gå over i venstre side og tryk på “products” og vælg derefter “collections”

Så er vi inde på dine collections på dansk ville man kalde det kategorier. 

Tryk på “create collection”

Lad os tage udgangspunkt i at i sælger børnetøj. Så ville vi nok have kategorierne Bukser, trøjer og undertøj med underkategorierne underbukser og sokker. I kan vælge mellem manuel og automatisk jeg vil foreslå at vælge automatisk medmindre i har rigtig mange kategorier og produkter. Forskellen på manuel og automatisk er: 

Automatisk collection: 

Her putter den produkterne i en kollektion ud fra hvilke oplysninger den har her kan du bla sige at den skal putte alle i der har en specifik pris, eller alle der har et specifik tag eller er fra en specifik producent.

 

Manuel Collection: 

Hvis kategorien skal være manuel så skal man under hvert produkt vælge hvilken kategori den skal være i (det viser jeg senere) 

Kom igang med at oprette alle din kategorier også dine underkategorier dem fortæller jeg hvordan man laver som underkategorier senere.

Nu opretter vi så produkterne

Click på all products i venstre side og tryk derefter på add products.

Der 2 hovedgrupper af produkter simple produkter og produkter med variationer. 

Selve starten er den samme:

 •  Skriv titlen på produktet i title
 • Lav en beskrivelse under description
 • Tilføj produkt billede i media 
 • Tilføj vendor (bruges hvis du har forskellige mærker)
 
Hvis du har valgt manuele kategorier: 
Så søger du efter kollektionerne under collections og klikker dem af du vil bruge

 

Hvis du har valgt automatiske kategorier:

Så skal du enten udfylde under tags eller type så hvis du f.eks har sokker så vil du enten have sat kategorien til at product type skal være sokker eller tags skal være sokker så indsætter du det til højre.

Hvis du har produkter uden nogen variationer så udfylder du pris og sku og antal længere nede og tillykke så har du oprettet dit første produkt.

 

Har du variationer:

Variationer er faktisk super nemt i shopify. Gå ned til bunden af siden der står variants og klik den af.

Så popper der noget frem der hedder options. 
Der kan du så lave de variationer du vil som standard skriver shopify size men lad os omdøbbe den til størrelser bar for at blive i børnetøjs temaet. Så

Produkter med variationer

Variationer er faktisk super nemt i shopify. Gå ned til bunden af siden der står variants og klik den af.

Så popper der noget frem der hedder options. 
Der kan du så lave de variationer du vil som standard skriver shopify size men lad os omdøbe den til størrelser bar for at blive i børnetøjs temaet. Så begynder du egentlig at skrive de forskellige størrelser. Når du f.eks har skrevet “XXL” laver du et komma så sætter den det i en blå boks. Så har du altså lavet din første variant. Nå du så har lavet alle de forskellige variationer i en blå boks som vist til venstre scroller du lidt ned så får du så priser,  antal, sku og barcode. Du behøver kun at udfylde priser, hvis du ikke vil have antal på kan du gå længere op og fjerne fluebenet fra “track inventory”. 

 

Så har du altså lavet et produkt med variationer

Valg af Tema/design til shoppen

Menuer

Shopify har deres egen tema shop hvor man kan vælge i mellem shopify’s egne og for det meste gratis temaer. Men der er også temaer udviklet af tredjeparter. Alle temaer i shoppen er compatible med din shopify shop. Man ryger derfor ikke ud i at vælge et tema som ikke virker sammen med ens shop som man vil kunne med andre CMS’er som f.eks woocommerce

Find dit tema i "theme store"

Hvis du bare gerne vil igang og ikke har mange tanker om hvordan din shop skal se ud vil jeg bestemt foreslå en af følgende: 

De har alle det tilfælles at de er lavet af shopify og er gratis. Så her får du altså noget du ved der virker og du ender ikke med at bruge penge på noget du alligevel skifter ud om en måned. En af de fantastike ting ved shopify er at man kan skifte thema på et par klik uden at sku bekymrer sig om at ødelægge noget. Det er også vigtigt at have i mente at alle temaer kan tilpasses til din stil meget nemt. 

Her kan du finde ovenstående temaer: 

Narrative

Brooklyn

Debut

Venture

Har du på den anden side lidt mere teknisk snilde og nogle specifikke ønsker bør du måske overveje at købe et. Du kan sagtens prøve temaet af på din shop uden at skulle betale før du går live.

Hop in på theme store og find et tema: 

!mangler noget!

Tilpasning af tema

Du har nu fundet ønske temaet og skal have din stil og dine billeder ind over. 

Temaet ligger nu nederst i dit theme library for at rette i temaet skal du trykke på “customize”

Vi er nu igang med at lave designet om på din webshop det fungere som et “live preview” Hvilket betyder at alle ændringer du laver i venstre side ser du live. En god start er altid at få rettet header og footer. Under headeren indsætter du bla. dit logo. Herefter skal du have ændret designet i selve boksene. Hvis du vil ændre hvordan kollektions sider eller produkt sider ser ud så klikker du bare på dem så kan du få lov at ændre i deres design også.

Hvis i er i tvivl om hvordan man laver en rettelse så skriv det i kommentaren så sørger jeg for at tilføje det eller give et godt svar. 

Sådan laves Menu'er

Menuer er nemme at ændre og oprette 

Gå til: Online Store > Navigation

Her vil du for det meste blive mødt af footer menu og main menu.

Footer menu =  menuen i bunden

Main menu = menuen i toppen.

Klik på den menu du gerne vil ændre

Vi er nu igang med at ændre den enkelte menu her kan du tilføje menuer. Hvis du klikker og holder på de 6 små prikker ud for et menugenstand kan du rykke den op. Hvis du rykker den lidt til siden bliver den til en undermenu.

Så har vi ændret vores menu

Modtag betalinger via Shopify

Først går vi til: Settings>general

Her skal du gå alle oplysninger igennem og få dem udfyldt

Herefter går vi til: Settings > Payment providers 

Der er 3 hovedkategorier når du opsætter betaling

 1. Shopify payments
  Bruges til at modtage kortbetalinger
 2. Paypall
  God til internationale men overraskende mange bruger paypall i danmark
 3. Third party
  Du skal bla. bruge en third party f.eks nets til at opsætte mobilepay

For at opsætte shopify payments trykker du på activate shopify payments og så udfylder du felterne på næste skærm og så har du en webshop klar til at modtage betalinger. 

Domæne (dinwebshop.dk)

Nu vil vi gerne have det rigtige domæne på din webshop så det istedetfor dinwebshop.myshopify.com skal den kunne tilgås på dinwebshop.dk. 

 

Gør shopify klar

Gå til Online store > domains

Her får du valgmuligheden for at “buy new domain” eller “Connect existing domain”

Du skal vælge buy new domain vis du: 

Gerne 

Bestil development store og få 30 minutters gratis rådgivning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close Bitnami banner
Bitnami